Kluscursus

Meer dan 10 jaar heb ik een eigen Klusbedrijf in Zwolle en ben ik regelmatig gevraagd door vrouwen om een kluscursus te geven. ‘Kun je mij niet op weg helpen met boren, elektra, water en welk gereedschap kan ik waarvoor gebruiken?’. Al jaren zit in mijn achterhoofd om een cursus op te zetten.

Wat is er mooier dan klussen in je eigen huis. Hierdoor leer je je eigen huis nog beter kennen. Klussen uitvoeren bestaat uit een stukje kennis, zelfvertrouwen en veel doen.

Kluscursus

De cursus bestaat uit drie dagdelen. Hierin worden de volgende onderdelen besproken. De cursus bestaat uit veel praktijk met uiteraard een stuk theorie.

De volgende onderdelen worden in deze drie dagdelen behandeld

  • Bevestigen: ophangen materialen, boren, schroeven, lijmen en pluggen

Welke soorten boren zijn er, wat voor pluggen met schroeven gebruik je. Uitleg over de verschillende boormachines en daarmee oefenen. Uiteraard behandelen we ook verschillende soorten lijmen.

  • Elektra: groepenkast, stekkers, bedrading, dimmers, trafo’s

Elektra vinden de meeste mensen spannend dus hoe werk je veilig. Hoe zet je de groep uit in de meterkast, welke spanningzoekers (kijken of er stroom op staat) zijn er. Uitleg over de verschillende bedradingen. Wat als je door een kabel heen boort. Kabels trekken, verlichting aanleggen met een lichtknop.

  • Water: kranen, binnenwerken, koppelingen, hoofdkraan, sifon Stapsubsidie

Hoe maak je een syfon schoon. Welke rubbers zitten ertussen, Wat is een keramisch binnenwerk van een kraan. Hoe sluit ik de hoofdwaterkraan af als er lekkage is in huis.

Er is tijd voor gezelligheid, ontspanning en inspanning met tijd voor koffie en thee met wat lekkers erbij met het doel om na de cursus zelf kleine klusjes in huis te kunnen doen en meer verstand van zaken te hebben als er bijvoorbeeld een storing is in de groepenkast.

Data en prijzen

De cursus bestaat uit drie dagdelen van 13.30 t/m 16.30 uur.
Er kunnen maximaal 6 deelnemers mee doen.
De kosten bedragen 350 euro incl. 3 dagdelen, materiaal, koffie/thee met wat lekkers erbij!

STAP-SUBSIDIE: Kluscursus met Annelies is niet ingeschreven bij het scholingsregister. De cursussen komen niet aanmerking voor de STAP-SUBSIDIE.

Op de volgende data staan cursussen gepland.

Dagdeel 1Dagdeel 2Dagdeel 3
Reeks donderdagen (juni)1 juni8 juni15 juni
Reeks vrijdagen (juni/juli)30 juni7 juli14 juli

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan via het aanmeldformulier. Op de kluscursus zijn voorwaarden van toepassing. Deze zijn hier te lezen.

Advies is om dit formulier via een computer te downloaden, in te vullen, op te slaan en terug te sturen. Voor het digitaal invullen van dit formulier heeft u Adobe PDF Reader nodig. Dit is hier te downloaden.