Kluscursussen

Wil je niet steeds aan anderen vragen of ze een plank of nieuwe lamp voor jou kunnen ophangen? Lekt de kraan al weken en weet je niet hoe je hem moet repareren? Wil je geld besparen op het inhuren van klusbedrijven? Volg een kluscursus en doe het voortaan lekker zelf!

Overzicht van cursussen en workshops

‘Handig in huis cursus’

4 dagdelen € 475,00

‘Handig in huis cursus’

3 dagdelen € 350,00

‘Boren & Bevestigen’

1 dagdeel – boren & bevestigen € 150,00

Zelf klussen:

‘Elektra’

1 dagdeel – Lampen ophangen, bedrading € 150,00

Zelf klussen:

‘Water’

1 dagdeel – Kranen en sifon € 150,00

Zelf klussen:

‘Houtbewerking’

1 dagdeel € 150,00

”Een mooie mix van uitleg en zelf doen. En nog gezellig ook!” – (Karin)

Overwin je klusangst

Regelmatig spreek ik mensen met klusangst: ze zouden graag zelf thuis willen klussen, maar durven niet. Vaak beschikken ze ook niet over de benodigde basiskennis. Zonde, wat het geeft veel voldoening om zelf te klussen. En je bespaart er ook nog eens veel geld mee. 

Als eigenaar van een professioneel klusbedrijf met ruim tien jaar ervaring leer ik je graag hoe je veelvoorkomende karweitjes in huis voortaan zélf kunt doen.

”Doe-het-zelven is een combinatie van kennis en durf-het-zelven” – (Annelies)

Wat leer je?

De basis-ingrediënten van al mijn kluscursussen zijn: basiskennis, leren durven en doen. Je leert welk gereedschap je nodig hebt voor welke klus en hoe je dat gereedschap moet gebruiken. Ook leer je waar je op moet letten bij een aantal veelvoorkomende klussen in huis. Naast basiskennis krijg je vooral ook ruime gelegenheid om te oefenen. Omdat er maximaal vier cursisten en twee begeleiders zijn, krijg je daarbij veel persoonlijke aandacht.

Na de cursus kun je meteen thuis zelf aan de slag.

“De dag na de workshop heb ik meteen een wandplank opgehangen” – (Alie)

Voor wie?

Mijn kluscursussen zijn bedoeld voor mensen met weinig kluservaring. Mannen en vrouwen die graag wat handiger willen worden, maar niet goed durven of niet weten hoe ze een klus moeten uitvoeren. Sommige van mijn cursisten hebben nooit een goed voorbeeld gehad. Vaak hebben ze een handige vriendin of buurman, of voelen ze zich genoodzaakt om voor elk wissewasje een professionele klusser in te huren. Anderen kijken tegen een steeds maar groeiende to-do-lijst aan.

Weet jij ook niet hoe je moet boren, schroeven of zagen? Ben je bang dat je onder stroom komt te staan als je een lamp vervangt? Zit je al tijden tegen die lekkende kraan aan te kijken? 

Als jij minder afhankelijk wilt worden van anderen en/of geld wilt besparen, meld je dan aan voor een van mijn cursussen en overwin je klusangst.

Na de cursus krijg je naslagwerk digitaal toegestuurd.

Kosten

De cursus Handig in huis duurt vier dagdelen en kost € 450,00. De cursus Handig in huis duurt drie dagdelen en kost € 375,00. De workshops van één dagdeel kosten € 150,00. Dat lijkt misschien veel geld, maar bedenk eens hoeveel meer je ermee bespaart…

Behalve een goed humeur, hoef je niets mee te nemen. Heb je thuis een boor- en/of schroefmachine of ander materiaal die je tijdens de cursus kunt gebruiken, breng die dan eventueel mee, zodat je handiger wordt in het werken met je eigen materiaal.

Zit je in de schuldhulpverlening? Informeer dan bij de gemeente naar mogelijkheden om de cursus vergoed te krijgen.

Mijn kluscursussen komen niet in aanmerking voor de STAP-subsidie.

Locatie

Adres: Energiestraat 2-13 8051 TE Hattem (oudere navigatiesystemen herkennen het adres nog niet, google maps wel)

Parkeren kan gratis aan de achterkant van het gebouw. Aan de voorzijde kan het ook MAAR alleen op de bezoekers plekken of op P13. Niet aan de straat.

Algemene voorwaarden

Aanmelden Kluscursus